آخرین اخبار
کد مطلب: 77182
16 آذر تبلور آرمان خواهي در عمل گرايي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 710

?? آذر در کشور ما به عنوان روز دانشجو شناخته مي شود که علت اين نامگذاري شهادت سه تن از دانشجويان بصير دانشگاه تهران است و ماجرا به اين شرح مي باشد:

در ?? آبان ???? اعلام شد نيکسون معاون رئيس جمهور امريکا از طرف آيزن هاور به ايران مي آيد تا نتايج "پيروزي سياسي اميد بخشي که در ايران نصيب قواي طرفدار تثبيت اوضاع و قواي آزادي شده است" را ببيند.

در مقابل دانشجويان مبارز دانشگاه نيز تصميم گرفتند در فضاي حکومت نظامي بعد از ?? مرداد هنگام ورود نيکسون نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا نشان دهند دو روز قبل از ?? آذر زاهدي تجديد رابطه با انگلستان را رسماً اعلام کرد و قرار شد دنيس رايت کاردار سفارت انگلستان چند روز بعد به ايران بيايد.

از همان روز تظاهراتي در گوشه و کنار به وقوع پيوست که در نتيجه در بازار و دانشگاه عده اي دستگير شدند اين وضع در روز ?? آذر هم ادامه داشت بيشتر اعتراضها از دانشکده پزشکي و داروسازي و حقوق و علوم آغاز شد.

صبح ?? آذر هنگام ورود به دانشگاه دانشجويان متوجه تجهيزات فوق العاده سربازان و اوضاع غير عادي اطراف دانشگاه شدند و وقوع حادثه اي را پيش بيني مي کردند فضا به شدت آبستن حوادث و درگيري بود بعد از گذشت مدتي براي جلوگيري از تنش و درگيري در چندين دانشکده تعطيلي اعلام شد و در ادامه سراسر دانشگاه به دستور رئيس تعطيل گرديد.

به دنيال ورود پليس به يکي از کلاسها و دستگيري چند تن از دانشجويان در کلاس ها دانشجويان اعتراض مي کنند نهايتاً دانشکده فني به هم مي ريزد و در محاصره کامل نظاميان قرار مي گيرد به يکباره فرمان آتش صادر شده و دانشجويان در صحن طبقه اول به خون مي غلتند عده اي زخمي مي شوند و در اين ميان سه دانشجو به نام هاي قندچي، بزرگ نيا و شريعت رضوي به شهادت رسيدند.

خوب حال با علت اين نامگذاري آشنا شديم شايد براي ما اين سوال پيش بيايد که چرا ما از اين روز تصور حرکات راديکالي، شتاب زا و نو انديش و يا حتي ساختار شکن را داشته ايم؟ حرکتي از دانشجويان دل خسته از ظلم و بيداد پهلوي در سايه حمايت امريکا و انگلستان که نهايتاً به تقديم خون خود توانستد در عمل نشان دهند که آرمان خواهي بهايي دارد و اين بها مي تواند مهمترين سرمايه يک انسان يعني جانش باشد اما بايستي توجه داشته باشيم که فعاليتهاي دانشجويي داراي يکسري الزاماتي مي باشد که در اين مختصر به تعدادي از آنها اشاره مي شود.

?- آرمان خواهي توام با عمل گرايي : دانشجو آرمان گراست و به دنبال تحقق آرمان ها در جامعه است دانشجو به وضع موجود قانع نيست و تلاش دارد تا با حرکتي اصلاحي جامعه سياسي و محيط اجتماعي خود را اصلاح نمايد اين تحول خواهي و آرمان گرايي موتور حرکت در جامعه بوده و تفکر رو به رشد و رو به جلو بودن را بر پيکره جامعه مي دهد.

البته آرمان گرايي دانشجو تنها در شعار گرايي تجلي نمي کند و در مرحله ذهن و خيال و باور باقي نمي ماند بلکه براي دستيابي به اهداف و براي تحقق آرمانها با تدبير و عقلانيت و توجه به مقتضيات زمان و ضرورت ها و واقعيت هاي جامعه برنامه ريزي و تلاش مي کند.

?- ولايت پذيري: يکي از ويزگي هايکليدي مشي دانشجو ولايت پذيري و تبعيت از فرامين و رهنمودهاي ولي فقيه زمان است. باورهاي جنبش دانشجويي برگرفته از فرامين و دستورات الهي است که نسل به نسل از پيامبر خاتم(ص) به ائمه و علما و امام(ره) و امروز مقام معظم رهبري به دست ما رسيده است.

?- پيشرو بودن و خط شکني: دانشجو به دليل نداشتن برخي از حصارها و حريت از قيد و بندهاي روزمره مي تواند راحت حرف خود را بزند و مثل عزيزاني که در اردوهاي جهادي فعاليت مي کنند جرات و جسارت حضور در عرصه هايي را داشته باشد که تا به حال کسي به آن وارد نشده است با نگاهي به خدماتي که توسط اردوهاي جهادي بسيج انجام شده است مي توان متوجه شد که چه هجم عظيمي از خدمت در کشور انجام شده که کسي حتي سراغي هم از آنها نگرفته است.

?- بصيرت مندي: مولفه ديگر دانشجو اين است که اهل فهم و صاحب بصيرت است به معناي آن که وضعيت سياسي، فرهنگي و اجتماعي خود را مي شناسد و با تکيه بر شاخصه ها و آموزه هاي اسلامي مي تواند پديده هاي سياسي و اجتماعي را فهم کند و مورد ارزيابي قرار دهد بصيرت مطلوب دانشجو از ايمان وي حاصل شده است دانشجو نه به پول وابسته است و نه به عنوان و جاه و جلال وابسته است و نه به دستور بالا وابسته است معيار دانشجو بصيرت است و ايمان. ايمان از دل او مي جوشد او را به کار وادار مي کند بصيرت هم به او تفهيم مي کند که چگونه حرکت کند معيارها را چگونه تشخيص دهد و راه را چگونه طي کند.

?- دشمن شناسي: دانشجو به دشمن و ترفندهاي او بيش از ديگران حساس است او با چشماني باز و با هوشياري تمام از دشمن غفلت نورزيده و خشم و کينه انقلابي خود را براي مقابله با آن در سينه نگه داشته است و همين رويکرد است که دانشجوي آگاه را به خاري در چشم دشمن بدل ساخته است. چنانچه مقام معظم رهبري در تعريف دانشجويان بسيجي مي فرمايد: دانشجوي بسيجي کسي است که دشمن کمين گرفته را از ياد نمي برد و غافلانه خود و دانشگاه و کشورش را به دشمن نمي سپرد(??/?/??)

با اين ويژگي ها که بيان شد به راحتي مي توانيم در حرکتهاي دانشجويي مسير درست را از مسير غلط شناخته، اعتدال را از افراط و تفريط تشخيص داده و راه آبادسازي ميهن اسلاميمان را از آرمان ذهني به واقعيتي عيني مبدل نماييم.

مجتبي صالحي فر- کارشناس مسائل سياسي

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس